Arts & Entertainment briancox hbo Latest Succession TV

Brian Cox puhuu pelottavasta "peräkkäin" -hahmostaan

Brian Cox puhuu pelottavasta "peräkkäin" -hahmostaan

Koskaan ei ole koskaan ollut yhtä skandaalista näytönohjainta kuin Brian Coxin Logan Roy, HBO: n peräkkäin toiminut armoton mediaparoni ja patriarkka. Kuvittele Trainspottingin Begbyn tulevan Logania vastaan ​​ja tiedät, että avtavistisesti väkivaltainen skotlantilainen ”kova mies” viiriäisi hänen läsnä ollessaan. Kuinka Loganin kunnianhimoiset lapset – Kendall (Jeremy Vahva), Siobhan (Sarah Snook) ja Roman (Kieran Culkin) – voivat toivoa syrjäyttää hänet? Heidän vanhempi veljensä Connor (Alan Ruck), joka on pitkään poissa kiusauksesta, tietää, että olisi helpompaa tulla seuraavaksi Yhdysvaltain presidentiksi kuin täyttää Loganin kengät Waystar Roycossa.

Jesse Armstrongin pistävän dynastisen satiirin toinen kausi on alkanut – olkaa anastaja Kendall, hänen isänsä täysin omistama jäykkä astia. Loganin seuraajaksi valittu Siobhan (“Shiv”) kehuu turhautuneena, koska hän ei virallista hänen nimitystään. Se on mitta monimutkaisuudesta, jonka Cox tuo hänen omituiseen sympaattiseen mielenkiintoiseen muotokuvansa voimaa keräävästä vanhasta karhusta. Hänen hirviössään on menetelmiä, Cox ehdottaa InsideHookille: Loganin versio kovasta rakkaudesta on äärimmäistä, koska panokset ovat niin korkeat.

Cox syntyi työväenluokan Dundeen perheeseen vuonna 1946. Hänen isänsä, grocer, kuoli ollessaan kahdeksanvuotias ja äitinsä kärsi hermoston kaatumisesta, joten hänet kasvattivat pääosin neljä vanhempaa sisartaan. Hän tiesi jo varhaisesta iästä lähtien, että hänellä oli potentiaalia näyttelijäksi, ja hänellä oli mahdollisuuksia Dundee Repertory Theatre -teatteriin, johon hän oli liittynyt 14-vuotiaana lavallisena ja harjoittelupoikkana. Hän ilmoittautui Lontoon musiikki- ja draamataiteen akatemiaan kolme vuotta myöhemmin, työskenteli alueteatterissa, teki TV-debyyttinsä vuonna 1965 ja näytteli Leon Trotskya vuonna 1971, Nicholas ja Alexander, hänen ensimmäisessä elokuvassaan.

Coxin hienostunut käyttäytyminen ja auktoriteetti ovat johdonmukaisesti johtaneet häntä pelaamaan voimamiehiä. Hän on ollut loistava Titus Andronicus (kuninkaalliselle Shakespeare Companylle) ja kuningas Lear (Lontoon kansallisteatterissa). Hän oli mieleenpainuva Hannibal Lecktorina (ennaltaehkäisee Anthony Hopkinsin Lecter) Manhunterissa, käsikirjoittaja-guru Robert McKee Adaptation -teoksessa, raja-näyttelijä-impresario Jack Langrishe Deadwoodissa ja lakimies Melvin Belli Zodiacissa.

Väsymätön ja tuottelias, Cox kiertää valtavia vaiheita – hän on ollut Agamemnon, Herman Göring ja Winston Churchill – mutta myös erinomaisina vedenalaisoperaattoreina, etenkin Lengthy Islandin pedofiilinä, jota hän pelasi indie-elokuvassa LIE, hänen Humbert Humbert -teoksensa seurassa. Kansallisen Lolita. Syyskuussa hän aloittaa kolmen kuukauden juoksun presidentti Lyndon Johnsonina Suuressa yhteiskunnassa, näytelmäkirjailija Robert Schenkkanin seuraamassa "All the Way" Vivian Beaumont -teatterissa Manhattanilla. Puhuimme ensin Loganista.

InsideHook: Perintö perustuu Logan Rayn haluttomuuteen luopua vallasta Waystarissa ja hänen poikiensa soveltumattomuudesta haltuunsa. Heidän siskonsa Siobhan [“Shiv”] on kuitenkin vahvempi kuin hänen veljensä, ja Logan on yksityisesti sanonut, että hän haluaa hänen menestyvän hänelle. Miksi uudessa sarjassa hän on yhtä mieltä päätöksenteon ilmoittamisesta?

BRIAN COX: Loganin suosikki on varmasti Shiv – isillä ja tytöillä on yleensä erittäin läheiset suhteet – ja hän arvostaa häntä valtavasti. Hänen mielestään hänen aviomiehensä [Tom, played by Matthew Macfadyen] on todennäköisesti hieman ilmapallo, mutta hän on sopeutunut naisen valintaan ja kunnioittaa sitä. Shiv on loistava monella tavalla, mutta samalla hän on kiihkeä. Hän ei ole kokenut eikä tee tarpeeksi prep. Logan toivoo edelleen, että hän tulee läpi ja tulee takaisin siihen, mutta hän poltti hänet ja hän ei ole valmis tulemaan palamaan uudelleen ja on erittäin varovainen.

Muiden lasten ongelma on, että heillä on puutteita. Ja tietysti niin kauan kuin Loganilla on kykynsä ja vahvuutensa, hän ei halua päästää irti, mutta etsii lapsistaan ​​jonkinlaista luonteen läpimurtoa, joka voi lopulta saattaa heidät vyöhykkeelle, jossa he voivat olla kilpailijat. Olemme nähneet, kuinka lasten muuttuva omaisuus vaikuttaa heihin, etenkin Kendalliin, mutta tässä uudessa sarjassa alatte nähdä, että roomalainen piiskaaja esiintyy paljon enemmän älykkyyttä kuin hänelle on aiemmin annettu tunnustusta.

Mietinkö, näemmekö Kendallin renessanssin, mutta melko kauan uudella kaudella, hän näyttää silti hämmentyneeltä.

Niin, hän on, ja hän jatkaa niin. Kendallilla on tärkeitä oppitunteja. Hänellä on niin paljon matkalaukkuja, että hänen on päästävä eroon ja Logan on tietoinen siitä. Loganista on tullut erittäin suojaava Kendallille, koska hän tietää olevansa herkkä ja tehnyt Icarus-asian: hän on purjehtinut liian lähellä aurinkoa ja siipiään on palattu voimakkaasti [by accidentally causing the drowning of a young English waiter]. Mutta hän on edelleen Loganin poika, ja Logan sai hänet kiinni putoessaan. Loganissa on monimutkaista – ja tämän selvitin Jessen [Armstrong] kanssa ensimmäisessä sarjassa – että hän todella rakastaa lapsiaan, vaikka se ei aina olekaan näkyvää. Hän uskoo myös perheeseen ja että yritys on perhehuolto. Hän etsii oikeaa perintöä, mutta siellä on vähän haluavan olla ehdottoman rehellinen siitä.

Yksi uuden kauden absorboivimmista tarinoista on Waystarin yritys ostaa liberaali Pearce -mediaorganisaatio. Logan aikoo valittaa 25 miljardin dollarin oston Pearcesin maatilalta, mutta hän ei suostu heidän asettamaansa lopulliseen ehtoon. Onko se se, että hän kohtaa naisten troikkaa, ja olisiko ollut erilaista, jos hän olisi ollut tekemisissä miesten kanssa?

Mahdollisesti. Minulla on ollut rivejä tästä. Et pääse mihinkään ilman taitoja, ja mielestäni yksi Loganin taitoista on, että hänen aikanaan hän on ollut melko hyvä viettelijä. Minusta kokonaisvaltainen ongelma, joka hänellä on Pearcesissa, on, että he ovat brahmiinia, ja hän ei todellakaan voi tehdä näitä ihmisiä, jotka ovat perineet vaurautensa. Meidän on aina muistettava, että Logan on autodidakti. Hän loi tämän imperiumin itse. Hän ei ole kuin Donald Trump tai Rupert Murdoch – hän ei ole perinyt mitään. Hän on keksinyt kovan tien ja hässäkkäänsä nousee, kun hän tapaa ihmisiä, joilla on tunne liberaalista oikeudesta. Hän ei osta sitä, koska se on jotain mitä he olettavat. Mielestäni hänen vastustuskyky Pearcesin suhteen liittyy pikemminkin siihen, kuin että he ovat naisia.

Logan tekee niin pelottavasta vastustajasta, että hänen murre ja kehon kieli sisältävät fyysisen väkivallan uhan, vaikkakin se on täysin tukahdutettu. 19659002] Ihmiset ajattelevat minua heti niin, koska minulla on tämä neliönmuotoinen muoto, tämä pää ja tämä ääni, mikä tietenkin liittyy teatterikoulutukseeni. Se on lahja, mutta se voi myös olla rasitus. Ulkonäköni minua ei ota – olen itse asiassa pillua. Mutta luulen, että Loganin vaara piilee enemmän hänen salaisuudessaan kuin hänen läsnäolossaan. Emme täysin tiedä, mihin hän on keskittynyt. Olen vasta vasta ymmärtävä häntä itse. Vaikka hän on perheessä, hän on yksinäinen susi. Me näemme kuinka tehokas hän on ja mikä paskiainen hän voi olla, mutta emme ole silti päässeet sisäiseen pyhäköön. Hän on hajottaja, mutta hän on myös totuuden sanoja. Hän ymmärtää kuka ihmiset ovat ja mihin he kykenevät. Hän tietää tarkalleen, mitä hänen lastensa on tehtävä voidakseen vapautua itsestään, mutta he eivät voi aivan tehdä sitä.

Jos Loganilla on Shakespearian traaginen virhe, mikä se on?

Ei voida päästää irti. Kuningas Lear luovuttaa valtakuntansa ja odottaa jotain vastineeksi. Mutta [Goneril and Regan] eivät aio antaa sitä hänelle, ja siksi hänestä tulee yhä enemmän holhoja. Loganin ongelma ei ole se, että hän haluaa luovuttaa yrityksensä, vaan että hän haluaa jonkun vapauttavan hänet, koska se on valtava taakka, eikä hän ole löytänyt sitä henkilöä. Hän on myös osa kuolevaa rodua. Se mitä näemme niin selvästi 2000-luvun alkupuolella, on valkoisen miesvoiman kuolema, jonka kanssa olemme eläneet vuosisatojen ajan. Logan on siinä mielessä dinosaurus. Se on useless kohtalo – siihen ei voi tehdä mitään. Hän ei voi arvojensa kanssa äkillisesti kääntyä ympäri 80-vuotiaana ja mennä: "Se on kaikki liberalisuutta nyt ja se on ihanaa." Hän ei kykene siihen, koska taistelee liian kovaa ja hänellä on kirjaimellisesti arvet sen osoittamiseksi.

Ulkonäköni minua harhauttaa – olen itse asiassa pillullinen kissa

Luuletko, että usein tehdyt vertailut Roysien ja muiden mediaperheiden, kuten Murdochs, Redstones ja Conrad Blacks, välillä ovat hyödyllisiä vai eivät? [19659002] No, yksi asia, joka vetoaa Logania Murdochiin, on, että hän on kansainvälinen tietäessään maailmaa. Yksi ongelma idioottipuhemiehellä, joka meillä on nyt, on, että hän on [in favor of] saaristo-Amerikka. Valmistellaan tällä hetkellä LBJ: n soittamista The Great Society -tapahtumassa. Johnson oli monin tavoin varsin loistava mies, mutta Trumpin tavoin hänellä ei ollut mitään ulkopolitiikan tunnetta. Hänellä ei ollut aavistustakaan Vietnamista.

Mikä teki mielestäsi Johnsonista hyvän presidentin?

Johnson oli ollut koulunopettaja ja hänen opiskelijansa olivat alun perin latinalaisamerikkalaisia. Hän ymmärsi, mikä köyhyys todella oli ja niin hän olisi ollut kova vastustaja Trumpin kaltaiselle henkilölle. Presidenttinä hän sai Medicaren köyhille ja Medicaid ihmisille, jotka olivat iäkkäitä. Hän hyväksyi kansalaisoikeuslain (19459014) ja äänestyslain [1965] Martin Luther Kingin kanssa käytyjen herkien neuvottelujen jälkeen Selman marssien aikaan. Hän teki niin paljon kuin kukaan presidentti on tehnyt kotimaisten ohjelmiensa kautta, ja kun Bobby Kennedy onnitteli häntä, Johnson sanoi: "Kyse ei ole demokraattisesta puolueesta tai presidentistä, kyse on perinnöstä, jonka veljesi [President John F. Kennedy] asetti luomaan yhtenäisyyden mandaatti. ”

Voisimme tehdä tämän yhtenäisyyden kanssa nyt.

Siksi mielestäni näytelmä on tarkoituksenmukainen. Mutta ongelma on Vietnamin katastrofi. Kun katson taaksepäin, mielestäni Robert McNamara [U.S. Secretary of Defense, 1961-68] oli vastuussa valheista, joita kerrottiin Tonkininlahteen sattuneesta tapahtumasta [which led to the United States’ prosecution of a full-scale war in Vietnam against Johnson’s wishes]. Se oli tragedia Johnsonin presidenttikunnalle, joka pakotettiin taistelemaan sotaan, joka perustui sellaisiin arkaaisiin tukkeihin kuin kommunismin pelko.

Oletko harjoittelussa nyt Suuren yhteiskunnan harjoituksissa?

Ei, he eivät vielä salli minulle mitään harjoittelua. Yritän vain oppia veriset linjat. [laughs] Käsikirjoitus on iso tome, mutta sen on kirjoittanut Robert Schenkkan. Se on eepos – ja Shakespearean kostoa.

! Funktio (f, b, e, v, n, t, s) if (f.fbq) tuotto; n = f.fbq = funktio () n.callMethod?
n.callMethod.apply (n, argumentit): n.queue.push (argumentit), jos (! f._fbq) f._fbq = n;
n.push = n; n.loaded =! 0; n.version = '2.zero'; n.queue = []; t = b.createElement (e); t.async =! 0;
t.src = v; s = b.getElementsByTagName (e) [0]; s.parentNode.insertBefore (t, t) (ikkuna,
asiakirja, 'käsikirjoitus', '// connect.facebook.internet/en_US/fbevents.js');
fbq ('init', '381165108746682');