Latest Travel

11 erityyppistä vesiputouksia

Kaunis vesiputous

Tutustu moniin erityyppisiin vesiputouksiin geometrisen luokituksen perusteella ja hämmästytä löytöä, että olemassa on monia upeita vesiputouksia, mukaan lukien kolme pakollista vierailua koskevaa putousta, jotka olemme sisällyttäneet luetteloon.
– Mainos –

Ei ole epäilystäkään sanomalla, että maailma on siunannut monilla loistavilla tavoilla luonnonkauneuden kannalta. Ikivihreistä laaksoista, uskomattoman mojovista vuorista, elinvoimaisesta kasvistosta aina loputtomaan syvänmeren meriin on piilotettu aarre joka puolella maailmaa. Yksi luonnon suurimmista lahjoista olisi vesiputoukset . Mielenkiintoinen näissä vesiputouksissa on, että ei ole kahta vesiputousta, jotka olisivat samanlaisia. Lisäksi, vaikka tietty vesiputous olisi saman tyyppinen, siinä on eroja.

Tarkastellaanpa maailmankuulua suurinta vai eniten . kauniita vesiputouksia jokainen vesiputous antaa katsojalle erilaisen kokemuksen. Kun veden ääni putoaa jatkuvasti koville kiville, nämä äänet ovat kuin musiikkia monille korville, kun taas toiset tuntevat olonsa mukavaksi.

Vaikka ympäri maailmaa löytyy monenlaisia ​​vesiputouksia, vesiputous luokitellaan kahdella tavalla. Yksi tapa on ryhmitellä tai luokitella muodon mukaan. Toinen tapa on luokitella se tilavuuden mukaan. Siksi maailman jäsenenä on vastuumme olla tietoinen erityyppisistä vesiputouksista.

Contents

Geometrinen luokittelu

Plungon vesiputoukset.
 sateenkaaren putoukset.

syvän vesiputouksen määritelmä olisi vesiputous, joka putoaa pystysuunnassa tekemättä mitään kosketusta alla olevan kallion pinnan kanssa. Plunge-vesiputouksia tunnetaan myös kansan voimakkaasta putoamisestaan ​​ja kyvystään tuottaa paljon vesisumua.

Erilaisten ” kuinka vesiputoukset muodostuvat ” artikkeleiden meille antamat tiedot viittaavat siihen, että vesiputoukset, jotka kuuluvat tähän luokka on ollut olemassa jo kauan. Suurimman osan ajoista vesiputouksilla on kyky rikkoa kallion alapinta osuudellaan, joka luo luolia tai alkoveja vesiputouksen huulten alle. Nämä ovat vesiputouksia, joilla on pieni alue vesiputouksen takana, jonne ihmiset yleensä menevät käydessään tämän tyyppisissä vesiputouksissa.

Kuuluisia esimerkkejä syvä vesiputouksista olisi Bridal Veil Falls (tämä on osa Niagaran putoukset), Rainbow Falls Hilo, Steinsdalsfossen Falls Mangawhero Falls Snoqualmie Young Falls

Korsetan putoukset Korsetan putoukset Yosemitessä

Korsetan putouksiksi luokitellut vesiputoukset putoavat tippuessaan jyrkään rinteeseen, mutta ne ovat kosketuksissa alla olevan kallion pintaan. Tällaisella luokittelulla on normaalia ihmetellä, miten nämä vesiputoukset voivat poiketa kaskadista tai puhaltimenmuotoisesta putouksesta. Kuten vesiputousluokituksen nimestä voi päätellä, tälle vesiputoukselle annettiin tämä nimi, koska sen muoto muistutti voimakkaasti hevosen pyrstön muotoa.

Kun tarkastellaan tämän vesiputouksen muodostumisprosessia, määritetään, että pipurin vesiputous on nuorempi. kuin syvän vesiputoukset. Vesiputousta tukeva kovan kivikerroksen kaltevuus on niin suuri, että se antaa kuvan siitä, että vesiputous on enemmän kuin pelkkä tuuletin tai kaskadimuoto.

Kuuluisia esimerkkejä pipuriputouksista on Sanddalsfossenin vesiputous . , Manawaiopuna Falls, ja Nevada Falls .

Fan Falls Korsetan putoukset Yosemitessa

Fall vesiputoukset ovat hyvin samanlaisia ​​kuin Korte. Yhteinen ominaisuus, joka tekee molemmista näistä vesiputouksista samanlaisia, olisi kuinka tämän vesiputous vesi putoaa. Se putoaa jyrkässä rinteessä, kun vesi jatkaa kosketustaan ​​alla olevaa kallioita.

Suurin ero kahden tyyppisen vesiputouksen välillä olisi se, että tällaisen vesiputouksen muoto on lähempänä tuulettimen muotoa kuin pipurin. . Tuulettimen muoto muistuttaa tuuletinta, jota aasialaiset naiset käyttävät, kun he haluavat tuulettaa itsensä kuumina päivinä, paitsi että vesiputouksen suunta käännetään ylösalaisin, ei miten se tyypillisesti enemmistöllä on.

Tuuletin vesiputoukset ovat enemmän trapetsimuotoisia. -muotoinen kuin pipurin pudotus. Lisäksi rinteestä laskevan veden nopeus on erilainen kuin pipurin. Koska vesiputous on tuulettu pohjassaan, se ei pudota niin voimakkaasti kuin pipurin putoaminen.

Kuuluisia esimerkkejä tuuletin vesiputouksista olisi Maalaistyölliset vesiputoukset Mokau-putoukset . , Lower Falls tai Enfield Falls Union Falls, Fantail Falls ja Friaren Falls .

Punchbowl Falls <img src="https://theoryjazz.com/wp-content/uploads/2019/08/1565329086_181_11-erityyppista-vesiputouksia.jpg" class="aligncenter size-full wp-image-348522 sp-no-webp" width="1000" peak="668" data-jpibfi-post-excerpt="" data-jpibfi-post-url="https://www.popoptiq.com/types-of-waterfalls/" data-jpibfi-post-title="11 Different Types of Waterfalls" data-jpibfi-src="https://theoryjazz.com/wp-content/uploads/2019/08/1565329086_181_11-erityyppista-vesiputouksia.jpg" alt=" Punchbowl putoavat Orere. Punchbowl-vesiputous on suuri ja leveä pyydystysallas vesiputouksen juuressa. Tällaista vesiputoa pidetään rauhallisimpana. Tämä on sellainen vesiputous, jossa ihmiset yleensä menevät uimaan. Vaikka ympäri maailmaa on monen tyyppisiä punchbowl-vesiputouksia ja ihmiset käyvät uimassa niissä, on tärkeää tarkistaa ympäröivät vedet, koska ne voivat olla vaarallisia.

syy miksi nämä erityyppisiä vesiputouksia pidetään erittäin rauhallisinä sillä, että vesietäisyys vesiputouksesta on pieni. Tämä tarkoittaa, että veden ääni ei kuulu voimakkaasti tai aggressiivisesti. Vain siksi, että etäisyys ei vaikuta kovin suurelta, ei ole turvallista hypätä uima-altaalle kalliolta. On tapahtunut tapauksia, joissa ihmiset ovat vaarassa henkensä (hukkuneet tai kuolleet) tekemisen vuoksi. Siksi ennen uima-altaaseen uimista on tärkeää tutkia se perusteellisesti.

Kuuluisia esimerkkejä punchbowl vesiputouksista ovat Punch Bowl Falls Wailua Falls Cedar Creek Falls ja Tawhai Falls .

Block Vesiputoukset Victoria Falls

Block vesiputoukset, joita kutsutaan myös suorakaiteen vesiputouksiksi, ovat sellaisia ​​vesiputouksia, joilla on ” klassinen ”vesiputous ulkonäkö. Toisin sanoen nämä ovat tyyppisiä vesiputouksia, jotka saavat suorakulmaisen muodon laskiessaan.

Tämän vesiputouksen taustalla oleva kallion pinta on yleensä pystysuorassa. Tähän luokkaan kuuluvat vesiputoukset ovat useimmiten korkeampia sen sijaan, että olisivat leveämpiä (aivan kuten suorakulmio). Vesiputouksen leveys riippuu yksinomaan joesta, johon lasku kuuluu, jos joki on leveä, vesiputous on leveä aiheuttaen suorakulmion leveyden. Lisäksi riippumatta siitä, kuinka korkeasta lohkovesiputous tulee, se säilyttää klassisen lohkon ulkonäkönsä.

Kuuluisia esimerkkejä lohkon vesiputouksesta olisi Shifenin vesiputous Skogaflossin vesiputous Victoria Falls Horseshoe Falls (tämä on osa Niagaran putousta), Cave Falls ja Raukawa Falls .

Tie. monikerroksinen vesiputous

Kuten nimestä voi päätellä, porrastettu vesiputous on sellainen, jolla on useampi kuin yksi pystysuora hyppy tai taso. Mutta nämä kerrokset ovat useimmiten lähellä toisiaan, joten ne näyttävät yhdeltä synkronoidulta putoukselta. Tämä ei todellakaan tarkoita, että kaikissa tämän luokan vesiputouksissa olisi lähellä toisiaan olevia tasoja, koska harvoissa on kyyneleitä.

Nämä vesiputoukset putoavat eri taustalla olevista kivistä porrastetulla tavalla. Jokaisella syksyllä – koostaan ​​huolimatta – on myös oma pieni uima-allas. Korkeampi vesiputous on sitä enemmän kerroksia. Toisaalta, jos vesiputous on pienempi lasku, tasojen lukumäärä vähenee. Pitää mielessä; vaikka tässä vesiputouksessa on pieniä uima-altaita, niissä ei ole turvallista uida sisään.

Kuuluisia esimerkkejä porrastetuista vesiputouksista olisi Sentinel Falls Gullfloss Falls (tällä vesiputouksella on pareja) laskuista, jotka kuuluvat 90 asteen kulmassa toisistaan), Sutherlandin putoukset ja Mitchellin putoukset

segmentoitu vesiputous kaunis segmentoitu vesiputous

A segmentoitu vesiputous on se, jossa vesiputouksesta tuleva vesi on jaettu kahteen tai useampaan segmenttiin tai kierteeseen. Syynä siihen, että tämä vesiputous on hajotettu eri segmenteihin, johtuu keskeytyvästä kalliosta, joka voi olla vesistön keskellä, alussa tai loppua kohti.

Veden virtauksesta riippuen vesiputous voi olla useless segmentoituna yhdeksi vesiputoukseksi, mutta pienet langat puuttuvat. Toisaalta, jos veden virtaus on raskasta, segmentit voidaan kuitenkin hajottaa pienemmiksi biteiksi ja ne eivät ehkä edes sulaudu kohti vesiputouspohjaa. Joskus, kun segmentoidulla vesiputouksella on nopea virtaus, se osuu kovaan alustaan, mistä voi olla vaarallista, että joku voi siinä seisoa tai istua.

Kuuluisia esimerkkejä segmentoiduista vesiputouksista olisi Waipungan putoukset Dinner Falls Glanni Falls Burgess Falls Seven Sisters, ja Conwy Falls . Cascade -tasot

Cascade-vesiputous olisi vesiputous, joka putoaa kaltevan pinnan rinnalle pitäen sitä ohjeena. Tältä vesiputoukselta laskevan veden putoaminen on lempeä ja hidas verrattuna muun tyyppisiin vesiputouksiin. Joissakin uskomuksissa todetaan, että kaskaadi on vesiputous varhaisessa vaiheessaan, minkä vuoksi se liikkuu hitaasti alla olevaa kivikerrosta. Koska vesiputous muodostuu ja vesiputous nousee, se muuttuu.

On muutamia kaskadeja, jotka muuttuvat tai hajoavat tasoiksi, minkä vuoksi ne sekoittuvat porrastetuiksi vesiputouksiksi. Tärkein ero kaskadin ja porrastetun vesiputouksen välillä olisi kuitenkin se, että kaskadin tasot ovat hyvin pieniä ja erittäin hienoisia.

Kuuluisia esimerkkejä kaskadista olisi Dip Falls Tokopah. Falls Minaret Falls ja Chilnualna Falls (vain sen yläosa).

Chute Waterfall Murchison chute waterfall

chute tyyppinen vesiputous, jolla on pakkovesivirta, jonka on mentävä kapean kanavan läpi, joka aiheuttaa vesivirtauksen muuttumisen melko rajuksi. Tämän vuoksi vesiputouspaine on erityisen ankara pohjassa. Näitä vesiputouksia pidetään yhtenä nopeimmista putouksista, samoin kuin sotkuisimmaksi, meluisimmaksi ja vaahtoisimmaksi, koska vesi vie sen kapealta kanavalta.

On muutamia vesiputouksia, joissa on käynnissä pieni kouru. niissä, kuten punchbowl. Oregonin Punchbowl-putouksilla on kapea kanava alussa, mutta mukautuu hitaasti punchbowl-putouksen muotoon.

Kuuluisia esimerkkejä kouruputkesta olisivat Barnafoss-putoukset ja Murchisonin putoukset.

Slide Falls

Jokaista vesiputoa, jolla on alhainen kulmavesipudotus rinteessä alhaisella nopeudella, pidetään liukuputousena. Joskus nämä liukulaskut voivat olla hiukan nopeampia, mutta useimmiten; näillä vesiputouksilla on mielenkiintoisia tapoja kaata vettä.

Kun kyse on liukumäen vesiputouksen erottamisesta, on tärkeätä tietää, että vesiputouksen nimeäminen tällä nimellä voi olla melko ongelmallista. Tietyt kysymykset, kuten ”kuinka suuri laskun kaltevuuden pitäisi olla tämän luokan kuulumisessa?”, Ja muita vastaavia kysymyksiä. Jotta liukuvesiputous olisi täysin ymmärretty, on suositeltavaa suorittaa asianmukainen tutkimus.

Kuuluisia esimerkkejä liukuputkesta on Waterwheel Falls LeConte Falls . Lion Slide Falls ja Pywiack Falls .

Ribbon Waterfall White ribbon waterfall

Aivan kuten nimestä voi päätellä, nauhavesiputous on tyypillinen vesiputous, joka on erittäin ohut ja on kapea virta. Tämän vesiputouksen putoaminen on hyvin pitkä, minkä vuoksi sitä kutsutaan nauhan pudotukseksi.

Suurin osa kertaa nämä nauhan putoukset ovat lyhytaikaisia ​​vuodenaikojen putouksia tai lyhytaikaisia ​​putouksia, ja tähän luokkaan kuuluu monia vesiputouksia. Vaikka on olemassa muutamia vesiputouksia, jotka ovat johdonmukaisia ​​nauhavesiputouksia, ne eivät yleensä kestä koko vuotta.

Kuuluisia esimerkkejä nauhavesiputouksista olisi Ribbon Falls Pelverata Falls . , Catarata de Yumbilla-vesiputous Manoa-vesiputous ja Fairy Falls . Koska subjektiivinen ja annat vesiputoukselle nimen geometrisen muodonsa mukaan, on olemassa muutamia tieteellisiä lähestymistapoja, joita voit käyttää ja jotka voivat auttaa määrittämään vesiputouksen tyypin. Nämä lähestymistavat koostuvat pääasiassa siitä, kuinka paljon vettä on tällä hetkellä vesiputouspudoksessa, mikä helpottaa erottelua ja merkitsemistä.

Beiselin vesiputousluokitusjärjestelmä auttaa määrittämään vesiputous.

3 Maailman pakollisia vesiputouksia

1. Niagaran putoukset, Ontario ja New York Niagaran putoukset sateenkaarilla.

Jos haluat todistaa todellista ihmettä maan päällä, paras paikka mennä olisi Niagaran putous. Syynä siihen, että sitä pidetään ihmeenä maan päällä, on se, että tämä upea lasku ulottuu kahteen maahan, Kanadaan ja Yhdysvaltoihin. Putoukset ovat korkeita 167 jalkaa tai 99 metriä, mutta leveys vaikuttaa loputtomalta venyteltä. Vaikka tämän putouksen Kanadan puolella on hyvin turisti ja täydellinen paikka viettää viikonloppua, Amerikan puolella arvostetaan kauniista näkymästään. Huolimatta siitä, millä puolella seisot, tämä putoaminen on vierailun arvoinen.

Paras aika käydä Niagaran putouksessa olisi, kun taivas on sininen, joten voit todistaa upeaa sateenkaaria. Siirry toukokuusta syyskuuhun. Ole kuitenkin valmis varaamaan kylmän tuulen iskun, koska ne voivat jättää sinut tuntemaan melko kylmänä.

2. Victoria Falls, Zimbabwe ja Sambia Victoria Falls

Ei ole yllättävää, että yksi maailman kuuluisimmista vesiputouksista on päässyt tähän luetteloon. Ylimääräinen Victoria Falls sijaitsee Zimbabwen ja Sambian rajalla. Victoria Falls on korkealla 355 jalkaa eli 107 metriä ja se on melko leveä. Vaikka tämä syksy ei ole korkein putoaminen maailmassa, sitä pidetään korkeimpana johtuen siitä, kuinka nopeasti vesiputoukset putoamisen yläosasta pohjaan. Matkailijoille Victoria Fallsista on tullut ikoninen käyntikohta Afrikassa sen kokemuksen erikoisuudesta johtuen.

Paras aika käydä tällä putouksella milloin tahansa vuoden aikana ja tästä syystä tämä putoaminen on vielä suositumpi. Vaikka kesät voivat olla erittäin kuumia ja kuivia, siirry maaliskuun ja elokuun välisenä aikana, jos haluat nähdä tämän vesiputouksen selkeän taivaan alla.

3. Angel Falls, Venezuela Angel Falls

Angel Falls on korkealla ja ylpeä vaikuttavalla 3212 jalkan tai 979 metrin korkeudella. Se on korkein vesiputous koko maailmassa. Tästä syystä Venezuelassa vierailevien turistien on kirjoitettava tämä vesiputous tähän tehtäväluetteloon. Sen lisäksi, että Angel Falls on tunnustettu hämmästyttävän korkeutensa perusteella, se on Unescon maailmanperintökohde. Ilmeisesti Sir Walter Raleigh löysi sen etsiessään El Doradoa (kaupunkia). Koska tämä syksy on edelleen melko eristyksissä, siitä on tullut entistä enemmän turistikohdetta.

Paras aika käydä Angels Fallsissa on kesäkuusta joulukuuhun. Syynä on, että tänä aikana joenretkiä tapahtuu eikä vedenpinnat ole liian korkeat. Koska ne eivät ole liian korkeita, lähellä vesiputous ole liian vaarallista, ja lisäksi siitä on kauniit näkymät tänä aikana. Jos menet vuoden alkukuukausina, et ehkä voi käydä joenmatkalla.

Tämä on mitä sinun täytyy tietää erityyppisistä vesiputouksista ja maailman kolmesta suosituimmasta vierailusta. Vesiputoukset ovat luonnon lahja, ja ne tulisi omaksua täysimääräisesti! Ja kuka ei haluaisi nähdä tuntemattomasta lähteestä putoavaa puhdasta vettä?